Tomislav Karamarko kreće u utrku za šefa HDZ-a Hrvatska 1. veljače 2020

0
313

Tomislav Karamarko, bivši predsjednik hrvatskog HDZ-a i potpredsjednik Vlade RH koju je sam rušio, pozvao je na uvodni predizborni skup u petak na kojem će istaknuti svoju kandidaturu za predsjednika stranke.

On je već treći pretendent na mjesto predsjednika HDZ-a. Ranije je svoju ambiciju istaknuo Miro Kovač, a svoju poziciju brani i aktualni predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Okupljanje Karamarkovih pristaša, kako je potvrđeno i za N1, zakazano je za petak, 7. veljače u Narodnom sveučilištu u Sesvetama.

Prema političkom habitusu Karamarko pripada tzv. desnom krilu HDZ-a, a slična pozicija mogla bi se pripisati i trojcu Miro Kovač-Davor Ivo Stier-Ivan Penava koji žele u HDZ-u zauzeti pozicije predsjednika, potpredsjednika i zamjenika predsjednika.

S obzirom da će se o novom vodstvu u ožujku glasati po principu jedan član – jedan glas kandidatura Tomislava Karamarka mogla bi pomoći aktualnom predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću.

Foto: društvene mreže

Naime, može se pretpostaviti da će se glasovi članova koji preferiraju “desniji put HDZ-a” podijeliti između Karamarka i trojca Kovač-Stier-Penava.

Unutarstranački izbori u HDZ-u na rasporedu su 15. ožujka 2020