“Trećari – dar neba”: Fra Dane Karačić u četvrtak predstavlja 35 životopisa

0
420
Fra Dane KaračićPredstavljanje knjige “Trećari – dar neba” širokobriješkog franjevca fra Dane Karačića održat će se u četvrtak 31. siječnja u 19:30 sati u širokobriješkom Kinu “Borak”.

Knjiga jednog od omiljenih širokobrijeških franjevaca bit će predstavljena u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg.

U predstavljanju sudjeluju članovi Franjevačkoga svjetovnog reda – Frame, Mirela Lovrić, Andrija Zeljko, č. s. Zorica Jurilj, Marija Čolak i autor fra Dane Karačić. Voditeljica predstavljanja je Višnja Spajić.

Knjiga se sastoji od 35 životopisa pripadnika Franjevačkoga svjetovnog reda, u narodu poznatijih kao trećara.

Autor detaljizira, čitatelju dočarava, perom drevnih kroničara bilježi život Hercegovine kroz vremena i živote pojedinih likova. Likovi nisu izmišljeni, oni su stvarni i u tome i jest vrijednost i veličina ove knjige. Ispisana je poviješću odigranom na ovom kamenjaru, u našim kućama, vrtlima, ovdje pored naših bunara i pojata. To su naše baba i prababe. To je hercegovačka žena, hercegovačka sudbina, povijest, hercegovački križ i ponos u jednom. Zato ova knjiga treba imati mjesto u našim obiteljima, da je pokažemo našoj djeci, da je čitamo mladima, da zahvalimo fratru što ju je napisao kako se povijest našeg zavičaja ne bi zaboravila, napisala je Mirela Lovrić u recenziji knjige.