U’ Englesku trese neviđena euforija nakon čuda na Anfieldu

0
315

Liverpoolova čudesna pobjeda od 4-0 u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka protiv Barcelone dominantna je tema na naslovnicima britanskih medija u srijedu

S naslovnice “Daily Maila” odjekuje naslov: “Čudo s Anfielda”.

“Čudo na Anfieldu prepisano sa stranica čiste fantazije”, naslov je pak u “The Independentu”, dok “The Guardian” sjajnu Liverpoolovu pobjedu opisuje kao “da nije s ovog svijeta”.

Senzacionalna pobjeda Liverpoola, koju neki opisuju kao nešto najbolje u medernoj eri nogometa, omogućila im je da nadoknade zaostatak od 0-3 iz prve utakmice polufinala i da opet dođu u finale najelitnijeg europskog klupskog natjecanja.

Neki ovo “Čudo s Anfielda” uspoređuju s ‘Čudom iz Istanbula’ kada je Liverpool slično nadoknadio zaostatak od tri gola za pobjedu nad Milanom u finalu Lige prvaka 2005.

“To je Liverpoolov talent: da vam oduzme sve što ste mislili da znate o nogometu i nogometašima, da vas odvede – mentalno i psihički – na mjesto koje ne znate i na koje nikada niste htjeli otići”, piše komentator Jonathan Liew u “The Independentu”.

Britanski listovi nisu zaboravili pohvaliti genijalni um trenera Liverpoola Juergena Kloppa.

“Juergen Klopp je naveo Liverpool da vjeruje da može učiniti nemoguće”, dodaje Matt Dickinson u “The Times”.

“Nakon ovoga, mogao se skinuti i trčati oko Anfielda s hlačama dolje i sve bi to izgledalo kao dio njegovog manijakalnog njemačkog šarma. S tim smješkom i ovakvim nogometom, može se izvući iz bilo čega.”

I asistencija Trenta Alexander-Arnolda koja je zatekla nespremnu obranu Barcelone, a dovela do pobjedničkog četvrtog gola Divocka Origija obasuta je hvalospjevima britanskih novinara.

“I nakon što je prošlo 79 minuta, najslavnija momčad svijeta moderne ere svedena je na skupinu uzmuvanih gledatelja koji posrću u žutim majicama”, piše “The Guardian”. “Sezona Lige prvaka koja se činila da će biti još jedno krunjenje Lionela Messija preusmjerena je na radost svih u drugom smjeru. I sada će u Madridu prvog dana lipnja biti Liverpool.”

A španjolski sportski dnevnik “AS” na svojoj je naslovnici citirao Messija: “To je bio film strave i užasa”, dok je drugi sportski list “Marca” svoje izdanje naslovio s “Epski pad Barcelone na Anfieldu”