U Širokom Brijegu otvorena izložba slika Karoline Marušić “Covid – 19”

0
484

zložba slika “Covid – 19” širokobriješke akademske slikarice Karoline Marušić, otvorena je u utorak navečer u NV galeriji u Širokom Brijegu.

Autorica je inspiraciju pronašla u prvom mjesecu izolacije za vrijeme koronavirusa, a prilikom slikanja poigrala se alarmantnim vatrenim tonovima i crtežom izvukla glavne likove u prvi plan.

Slike su nastale u prvim mjesecima izolacije koje smo se strogo pridržavali. Nikad više nisam radila kao za vrijeme totalne izolacije, kazala je autorica Marušić, prenosi Fena.

Slike su rađene na platnu, ljepenkama te komadima drveta, a za svoje radove autorica se koristila kombiniranim tehnikama.

Radovi su izlagani na online izložbama u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji, Bugarskoj, Italiji Španjolskoj i drugim zemljama.

Radovi Karoline Marušić u sklopu izložbe “Covid – 19”

Akademska grafičarka i profesorica Likovne kulture Ivana Galić Šantić kazala je kako ciklus radova odiše energijom, strašću, životnom snagom i voljom.

Ivana Galić Šantić

Svaki rad vrišti bojom straha, upozorenja, alarmantnim vatrenim tonovima u ratu s nijansama tame, dok crtežom izvlači glavne likove u prednji plan. Većinom kompozicijski smješteni u male formate daju promatraču osjećaj skučenosti, psihodelije i težine koja je zasjela na dušu svakog portreta, akta, ljudskih prikaza i trenutne situacije. Izložba oslikava krhkosti prividne realnosti koju je korona izvukla pred lice svijeta iz podsvijesti svake osobe, kazala je o izložbi Galić Šantić.

Karolina Marušić rođena je 1965. u Mostaru, a živi u Širokom Brijegu. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, smjer slikarstvo, u klasi prof. dr. art Dragane Nuić Vučković. Članica je Udruge likovnih umjetnika EN FACE, DHLU u FBiH i ULU BiH.

Dragana Nuić Vučković

Izlagala je na deset samostalnih izložbi i sudjelovala na više od 40 žiriranih izložbi u zemlji i inozemstvu. Bila je sudionica više međunarodnih umjetničkih kolonija. Autorica je likovnih rješenja poštanskih maraka “Međunarodni dan obitelji” 2018, te “Božica Vesna i maslačak” 2020. Nagrađivana je tijekom studiranja, te na skupnim međunarodnim izložbama.

Izložba će u Širokom Brijegu biti otvorena do kraja studenoga./HMS/