U Širokom Brijegu prikupljena 81 doza krvi, odazvalo se preko 100 ljudi

0
317

U Širokom Brijegu prikupljena 81 doza krvi, odazvalo se preko 100 ljudi

U akciji dobrovoljnog darivanja krvi za građanstvo održanoj u četvrtak, 5. siječnja 2023. godine, u restoranu ”Kod Čolića” u Širokom Brijegu prikupljena je 81 doza krvi, a odazvala se 101 osoba.

Bila je ovo prva akcija dobrovoljnog darivanja krvi u 2023. godini koju je organizirao Crveni križ Široki Brijeg u suradnji s Transfuzijskim centrom SKB-a Mostar, a pod pokroviteljstvom Grada Širokoga Brijega. Također, ovo je ujedno i prva terenska akcija koju je u novoj godini proveo Transfuzijski centar SKB-a Mostar.

Jako smo zadovoljni velikim odazivom darivatelja na prvoj ovogodišnjoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi. Obzirom na to da potrebe za krvi rastu svakim danom, drago nam je što je uz naše redovne davatelje bilo i onih koji su pristupili prvi put darivanju krvi te se nadamo da će i oni nastaviti s darivanjem. Svima se želimo zahvaliti u ime Transfuzijskog centra, pa i onima koji su pokusali, ali danas nisu uspjeli darivati krv, te zaželjeti sretnu i uspješnu 2023. godinu, izjavila je dr. Ana Marija Ćorić.

Svim dobrovoljnim darovateljima krvi bio je osiguran obrok zahvale, a krv su mogle darovati zdrave osobe od 18 do 65 godina starosti.

Podsjećamo, krajem studenoga 2022. godine u akciji za branitelje prikupljeno je 16 doza krvi dok je u prosincu na Kočerinu prikupljeno 27 doza krvi. Širokobriježani su tako u mjesec i pol dana u tri akcije dali čak 124 doze krvi.

Sljedeće akcije na području Širokoga Brijega bit će održane za učenike srednjih škola, a točni datumi bit će poznati naknadno.

(www.jabuka.tv)