Upoznajmo Ivanku Kelava

0
559

Diplomirana duvanjska ekonomistica Ivanka Kelava poprilično je zadovoljna odgovornim poslom koji obavlja u svojoj struci. Pored toga ona je i iznimno nadarena umjetnica! Umjetnička crta proteže se kroz cijelu njezinu obitelj pa je tako i njezin stric Dominik Lučić poznati duvanjski slikar. Ona je svoj talent dugo zanemarivala pa je svoje crteže, nesigurna i stidljiva, počesto gužvala i bacala. Kaže da se promjena dogodila prije pet godina kada je njezine radove vidio obiteljski prijatelj i slikar Marko Krišto.
– On mi je odmah darovao prvo platno i uljane boje, ohrabrio me i pružio mi ogromnu podršku. Zbog toga ću mu zauvijek biti zahvalna! – iskreno nam je priznala.

Od tada pa do danas nastalo je dvjestotinjak radova u raznim tehnikama: ulje na platnu, akril, pastel i Ivanki najdraža suha olovka. U početku je svoje radove uglavnom darivala dok danas jako puno radi po narudžbi.

– Tako je sve počelo, ja bih darovala sliku, nekome bi se svidjela pa bi odmah naručio novu! Evo i sada imam dvije narudžbe, a oslikavam i zidove, što me također veseli! – kaže Ivanka, a upitana za najdraži rad kratko je razmišljala: Duvanjska bazilika! Ona je po dimenzijama i najveća, 150×180 cm, još ju nisam prodala jer mi  stvarno puno znači! – kaže nam ova simpatična umjetnica.
Iako je poprilično zaposlena priznaje da voli pogledati u budućnost. Voljela bi izložiti i široj publici predstaviti svoja djela, a također planira upisati i Likovnu akademiju

– Nadam da će se i to dogoditi optimistično će Ivanka, a mi joj želimo puno uspjeha u daljnjem stvaralaštvu i pri upisu na akademiju!

 

Ivana Ćurić/Tomislavcity bpz.ba