VRIJEME ZA PROMJENE

0
384

.Hoće li on biti Šukerov nasljednik?

Dario Šimić prokomentirao je stanje u hrvatskom nogometu i to povodom najave 47. izdanja Kutije šibica. Naglasio je kako problemi s isplaćivanjem klubova nisu veliki kao prijašnjih godina.

“Trenutno imamo problem s dva kluba , ali nadam se da će se to riješiti. Hrvatski nogomet ima dobrih stvari, ali i neke treba mijenjati. Pred nama je prevažna utakmica i sada moramo svi zajedno disati da prođemo. To je prevažno za hrvatski nogomet”, rekao je za HRT.

Za talijanske medije prije nekoliko tjedana je izjavio kako bi se mogao kandidirati za mjeto šefa Saveza.

“Ma rekao sam da ne želim previše o tome pričati, ima vremena za kandidaturu u budućnosti, sada je najvažnija utakmica protiv Grčke. Razgovaram sa svima, sa svim članovima Škupštine, mislim da su potrebne korijenite promjene. Treba vratiti atmosferu, a onda ćemo vidjeti što možemo napraviti na tom planu. Mačina ima, ali pustimo sada to”, izjavio je Šimić.

Komentirao je on i susret s Grčkom.

“Mislim da smo mi jača momčad, iako su Grci jako nezgodan protivnik. Vjerujem da je Dalić u ono malo vremena protiv Ukrajine vratio samopouzdanje, iako smo dosta visili, moglo je krenuti i u jednom i u drugom smjeru”, rekao je bivši Vatreni.

Nije mogao izbjeći ni pitanje o navodnim pregovorima Saveza s Ancelottijem o kojima je pisala Gazzetta.

“Nezgodno je što je ta informacija izašla prije ovako važne utakmice. Ne želim vjerovati da je netko iz HNS-a pričao s Ancelottijem, Daliću treba dati maksimalnu podršku, on je preuzeo momčad u nezgodnom trenutku. Mislim da imamo dobri stručnjaka u Hrvatskoj i da na čelu reprezentacije treba biti jedan takav”, zaključio je Šimić.