ZAGREB: Čović se susreo s Bandićem

0
741

Na sastanku je razgovarano o zajedničkim projektima, jačanju gospodarske i kulturne suradnje, te razmjeni iskustava kada je u pitanju provedba programa i projekata Europske unije.

Hrvatski član Predsjedništva BiH akademik Dragan Čović informirao je Bandića o aktualnoj političkoj situaciji u BiH, s posebnim naglaskom na predstojeće listopadske izbore.

Razgovarano je, također, o suradnji, posebice gospodarskoj, te je usuglašeno kako postoji prostor za njezino poboljšanje i jačanje.

Akademik Čović je ovom prigodom istaknuo kako je iskustvo grada Zagreba, kada je u pitanju realiziranje projekata koji se financiraju sredstvima Europske unije, od velike pomoći i ekspertima u BiH.

Također je najavio skoro otvaranje zajedničkog predstavništva županija BiH pri Europskoj asocijaciji regija, koja je u okrilju Vijeća Europe, te uputio poziv Bandiću da nazoči svečanost otvorenja.

Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić kazao je ovom prigodom kako će žitelji BiH uvijek u njemu imati prijatelja, te da će nedvojbeno nastaviti pružati pomoć i potporu u okviru svojih mogućnosti.