Zdravko Mamić izašao na slobodu

0
461

Najmoćnijeg čovjeka hrvatskog nogometa ispred zatvora gdje je u ovom navratu proveo mjesec dana dočekao je Dinamov autobus te tridesetak poklonika.

Za obranu sa slobode Mamić je na sudski račun položio nešto više od 6,3 milijuna kuna u gotovini, dok je u zemljišnim knjigama upisano založno pravo na kuću u Samoboru koja je procijenjena na 7,63 milijuna kuna.

Prije puštanja iz zatvora Mamić je u 14 sati doveden na zagrebački Županijski sud gdje je sutkinji istrage obećao da će se na slobodi pridržavati mjera opreza. Među mjerama je i zabrana kontaktiranja sa svjedocima uključujući i njegova brata, Dinamovog trenera, Zorana Mamića.

Na sudu je poslijepodne održano i ročište na kojem je za dva mjeseca produljen istražni zatvor osumnjičenom poduzetniku Igoru Kroti koji jedini nije ponudio jamstvo za obranu sa slobode.

Podsjetimo, u četvrtak je iz Remetinca izašao Mamićev sin Mario, nakon što je uplatio pet milijuna kuna jamstva. Poduzetniku Sandru Stipančiću također je omogućena obrana sa slobode uz jamčevinu od 4 milijuna kuna u nekretnini.

Peti osumnjičenik za izvlačenje novca iz Dinama, izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović, od početka istrage se brani sa slobode.

M.M. bpz.ba