Željko Reiner: Ne vidim razloga sa Sabor prestane s radom

0
257

Predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner ustvrdio je gostujući u središnjem Dnevniku HTV-a kako nema nikakvih razloga da Sabor prestane s radom.

-Imamo tehničku vladu, ali to ne znači da Sabor prestaje sa radom. Vlada proističe iz Sabora, a ne obrnuto. Nema nikakvog razloga da bilo koji kontruktivni prijedlog vlade sabor na raspravi i o njemu ne glasuje. Zastupnici su svjesni da im je narod dao povjerenje, ova tehnička vlada itekako može donositi važne prijedloge pa Sabor može dalje kontruktivno raditi – istaknuo je predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner.

>>Petrov: HDZ treba pitati zašto su sa SDP-om išli rušiti svoju Vladu

Poručio je da će Sabor i dalje donositi zakone na prijedlog tehničke vlade.

-Ni u kom slučaju nije farsa donositi zakone koji koriste hrvatskim građanima. O njihovom radu, hoće li raditi ili neće, hoće li činiti kvorum ili neće, ovisti će hoće li to percipirati birači i nagraditi ih ili kazniti na sljedećim izborima – kazao je Reiner.

Smatra da birači neće kazniti HDZ zbog igrokaza s rušenjem vlastite Vlade uz pomoć SDP-a.

-Zašto? Ovakva situaciju ni u kom slučaju nije samo zbog HDZ-a, on je radio u suradnji s Mostom – ustvrdio je Reiner.

>>HNS Vesne Pusić će poduprijeti Vladu na čelu sa Zdravkom Marićem

Vjeruje kako odmah treba formirati novu Vladu i nastaviti strukturne reforme.

-Što žurnije bi trebalo formirati rekonstruiranu vladu i što žurnije provoditi strukturne reforme. Alternativa tome su neizvjesni izbori koji, po mom dubokom uvjerenju, mogu Hrvatskoj samo štetiti – kazao je Reiner.

>>Orešković u Saboru: Vlada pada zbog interesa pojedinaca u sporu INA-MOL

Nije želio precizno odgovoriti na pitanje kada će na dnevni red uvrstiti raspravu o opozivu Sabora.

-Tom ozbiljnom pitanju, ozbiljno ćemo i pristupiti. Ovaj čas o tome ne bih špekulirao jer nisam vidio nikakve potpise. To ću učiniti kad ih vidim, ali s time još nisam upoznat. Na hipotetska pitanja neću odgovarati – zaključio je Reiner.

 

M.M. bpz.ba