General Zlatan Mijo Jelić više nije predsjednik Širokog Brijega

0
273

Zlatan Mijo Jelić obratio se javnosti priopćenjem u kojem obaviještava da napušta funkciju predsjednika kluba Široki Brijeg.

“Želim upoznati sportsku javnost da mi je istekao peti četverogodišnji mandat na dužnosti predsjednika Upravnog odbora Nogometnog kluba Široki Brijeg. Sigurno vam je poznato da sam prije tri godine zbog osobnih problema, u kojima se i sada nalazim, bio podnio ostavku na ovu dužnost, ali pošto nitko nije želio preuzeti vodstvo kluba kao predsjednik ostao sam, u interesu kluba, do kraja ovog mandata.

Koristim ovu prigodu zahvaliti se svima koji ste na bilo koji način doprinijeli razvoju NK Široki Brijeg. Posebno se zahvaljujem svim našim sponzorima na čelu s glavnim sponzorom širokobriješkom tvrtkom „Mepas“ i našim vjernim navijačima predvođenim navijačkom skupinom „Škripari“. Možemo biti ponosni na ono što smo zajedno napravili u proteklih dvadeset godina”, navodi Jelić u priopćenju objavljenom na stranici NK Široki Brijeg.

 “U jednome malom gradu stvorili smo veliki sportski brend i kao takvi smo sve ove godine parirali financijski moćnijim i sportskom tradicijom puno bogatijim sredinama. Odgojili smo generacije i generacije mladih ljudi, s uspjehom promovirali ime Širokog Brijega širokom Europe. Ostvarili smo jako dobre rezultate, a moglo bi se reći i odlične za jednu ovako malu sredinu. Sportski rezultati bili bi i još bolji da se velika sredstva proteklih godina nisu ulagala u infrastrukturu – nogometni stadion „Pecara“ i nogometni kamp „Musa-Karačić“. No, dragi prijatelji, trebamo znati da su sportski rezultati statistički dio povijesti kluba, a sportska infrastruktura nešto što ostaje na korištenje budućim generacijama”, istaknuo je Jelić. Pozvao je sve one koji misle da znaju i mogu bolje da se uključe sada u novu upravu NK Široki Brijeg kako bi unaprijedili rad kluba u svim segmentima te “da naprave puno bolju momčad, jer više nema značajnih ulaganja u infrastrukturu, i da vide koja je razlika raditi u klubu i osiguravati sredstva za funkcioniranje kluba u odnosu na priču o svemu tome sa strane, iz jedne druge perspektive””Uvjeren sam da će naši gospodarstvenici koji žive i privređuju u Širokom Brijegu, a koji su i do sada sudjelovali u radu kluba, zajedno s političkim predstavnicima na svim razinama vlasti vrlo brzo izabrati novi Upravni odbor NK Široki Brijeg i novog predsjednika kluba te unaprijediti rad NK Široki Brijeg u svakom pogledu”, navodi u svom priopćenju Zlatan Mijo Jelić. bpz.ba