ZLATNI ŠIROKOBRIJEŽANIN Anđelo Kvesić europski je prvak u karateu!

0
248

Hrvatska ima prvaka Europe u karateu. Najbolju formu svoje sportske karijere teškaš Anđelo Kvesić kapitalizirao je osvajanjem zlata na Prvenstvu Europe u Gaziantepu pa sada karataška obitelj Kvesić ima i europsko i svjetsko zlato kojeg je 2018. osvojio Anđelov mlađi brat Ivan, piše Večernji.hr.

U iznimno uzbudljivom finalu kategorije preko 84 kilograma, član Hercegovine Zagreb pobijedio je Belgijca Lucu sa 13:7. Poveo je ivan 4:1 a onda je Belgijcu suđen jedan upitni kružni udarac nogom u glavu za 4:4. A nakon primljenog udarca nogom u tijelo i opomene, gubio je Anđelo sa 4:7 a onda je krenuo njegov spektakularni preokret. Samo dvadesetak sekundi prije kraja pogodio je suparnika lijevim kružnim za 7:7, a potom je par sekundi prije isteka borbe jednakim udarcem poveo sa 10:7. I da tu ne bi bilo nikakvih dilema, u posljednoj sekundi okršaja, Anđelo je kontirao protivnika sa zakucavanjem i pobjedu od 13:7.

Kao što rekosmo, Anđelo Kvesić stariji je brat bivšeg svjetskog prvaka i olimpijca Ivana Kvesića koji na ovom natjecanju, po savjetu liječnika, nije nastupio jer njegovo operirano rame očito nije još bilo spremno za napored kakvi su na Prvenstvu Europe. No, zato ga je u njegovoj kategoriji (do 84 kg) sjajno zamijenio Enes Garibović koji je izborio nastup u finalu.

Nažalost, svoju zlatnu priliku Enes nije iskoristio no treba mu čestitati na uspjehu karijere i naslovu europskog doprvaka. U finalu je Garibović skupo platio pokušaj kružnog udarca za prvi bod kojeg je Mađar Daniel Gyorgyji kontrirao upitnom ručnom tehnikom. Ipak, dvjema uspjelim ručnim tehnikama, Garibović je nadoknadio zaostatak od 0:2 i izjednačio da bi u posljednjoj akciji koja je bodovana naletio na Mađarevu kontru za konačnih 2:3.

U borbi za broncu, Lucija Lesjak (preko 68 kg) izgubila je od Grkinje Kydonaki (1:3). Naša je teškašica imala peh što je u ovu borbu ušla sa želučanom virozom koja je, večer prije, zahtijevala i infuziju. Iako je Lucijin naslov u dvoboju za odličje bilo upitan, ona je odlučila da će se ipak boriti pa je čak i povela 1:0 no za najvišu razinu karatea u sve tri minute naprosto nije imala snage.