Županijski sud u Sarajevu Živka Budimira oslobodio optužbi za zloupotrebu položaja i nezakonito primanje dara

0
273

Županjski sud u Sarajevu potvrdio je oslobađajuću presudu bivšem predsjedniku Federacije BiH iz vremena platformaške vlasti Živku Budimiru i pravomoćno ga oslobodio svih optužbi za zloupotrebu položaja, primanje dara i protuzakonito posredovanje pri zapošljavanju.

Županijski sud odbio je kao neosnovanu žalbu županijskog tužitelja i potvrdio raniju presudu Općinskog suda u Sarajevu, saznaje Srna.

Prvostupanjskom presudom Općinskog suda u Sarajevu, bivši predsjednik FBiH oslobođen je svih optužbi za zloupotrebu položaja, primanje dara i protuzakonito posredovanje pri zapošljavanju.

Općinski sud je u srpnju prošle godine prvostupanjskom presudom oslobodio Budimira optužbi da je zloupotrijebio položaj predsjednika FBiH.

On je bio optužen da je od 2011. do 2013. godine sebi i drugima pribavio korist, da je primio dar i protuzakonito posredovao u zapošljavanju.

Tadašnja postupajuća sutkinja Merima Bilić Kurtović rekla je da su u toku postupka saslušani mnogi svjedoci i pregledani mnogi dokazi, ali da nije bilo dokaza, kako materijalnih, tako i personalnih koji bi optuženog doveli u vezu kaznenim djelom./HMS/

bpz.ba