ČOVIĆ: Mislim da će Stojanović dati potpis u ponedjeljak, Konakoviću i Nikšiću prijete oni koji se ne mire s gubikom vlasti

0
240

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović rekao je da će Vlada Federacije BiH biti imenovana do šestog travnja i da je dobio uvjeravanje drugih partnera da će Igor Stojanović iz SDP BiH dati potpis u ponedjeljak.

Čović je rekao da nema alternative i da će koalicija koja je dogovorila vlast u FBiH ona i imenovati Vladu FBiH.

 

 

“Čini mi se da je partner uzeo dan, dva da nešto usuglašava. Mislim da će se raditi da se provjeri podobnost nekih kandidata koji su tamo predloženi. Mi smo svoje kandidate dali u utorak i svatko može komentirati osobnost, način i strukturu i tu ne očekujem probleme. Mislim da će Stojanović u ponedjeljak dati suglasnost”, objasnio je Čović.

Čović je komentirao i prijetnje upućene Nerminu Nikšiću i Elmedinu Konakovića.

Rekao je da se organizacija koja je otišla u opoziciju na državnoj razini (SDA i njihov priljepak DF, op. hms), a na dobrom je putu da to bude i u Federaciji ne miri s time.

“Te prijetnje treba shvatiti ozbiljno, kakve god da su i od kolega dolaze ali primarno ih trebaju rješavati institucije BiH”, istaknuo je Čović.

Čović je na novinarsko pitanje ponovio da je uvjeren da će se dogoditi da 6. travnja imamo novu Vladu FBiH.

-U ovom trenutku nemamo nikakvo rješenje nego imenovati Vladu FBiH, rekao je Čović i kazao da je uvjeren da će sjednica Zastupničkog doma PFBiH biti 6. travnja.

Čović je kazao da će potpredsjednik FBiH iz bošnjačke kvote Refik Lendo (SDA) i gospoda koja mu daje logistiku učiniti sve da bi spriječila imenovanje Vlade FBiH bez SDA.

Predsjednik HDZ-a BiH kazao je da je greška grupacije koja se sada predstavlja kao pozicija to što cijeli ovaj posao nisu uradili još pred sami kraj prošle godine pa, kako dodaje, ne bi ni bilo prostora za sve ove manipulacije kojima sada svjedočimo.

Čović je komentirao protivljenje nekih grupacija unutar bošnjačkog bloka koji predvodi SDP prijedlogu da Sanja Vlaisavljević bude ministrica kulture FBIH. Kazao je da iza svih šest imena ministara koje je predložio HDZ BiH on i dalje čvrsto stoji te da sve te osobe imaju i čvrst moralni kredibilitet da obnašaju navedene dužnosti.

-Što se tiče HDZ-a, mislim da je to zakovano i da nema ni jednog razloga da bilo što mijenjamo./HMS/