Američka veleposlanica posjetila Elektroprivredu HZHB

0
249

U sjedištu poduzeća u Mostaru održan je radni sastanak s vršiteljem dužnosti generalnoga direktora Marinkom Giljom i članovima Uprave, a teme razgovora bile su aktualno stanje u Elektroprivredi HZHB

Veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u BiH Maureen E. Cormack sa suradnicima u srijedu je boravila u radnom posjetu Javnom poduzeću Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar.

U sjedištu poduzeća u Mostaru održan je radni sastanak s vršiteljem dužnosti generalnoga direktora Marinkom Giljom i članovima Uprave, a teme razgovora bile su aktualno stanje u Elektroprivredi HZHB, planovi poslovanja, kao i stanje u elektroenergetskom sektoru BiH.

Gilja je upoznao goste s raspoloživim kapacitetima ovoga poduzeća, posebice onim proizvodnim, te razvojnim projektima Elektroprivrede HZHB, u prvome redu na području obnovljivih izvora energije koji su od strateške važnosti za ovo poduzeće, ali i prostore na kojima djeluje.

Na sastanku se razgovaralo i o potrebi stvaranja kvalitetnijih pretpostavki za realizaciju kapitalnih investicija u energetskom sektoru koje su izvrsna prigoda za gospodarski napredak u BiH, priopćeno je iz Elektroprivrede HZHB. bpz.ba