BARBARIĆ: Neće biti krize u državi zbog uhićenja Radončića, iako je to nekima bio cilj!

0
301

Dragan Barbarić, odvjetnik Fahrudina Radončića, izjavio je za “Dnevni avaz” da, usprkos uhićenju i pritvaranju lidera SBB-a, u našoj zemlji neće biti nikakve krize.

Svi oni koji su, kako je istaknuo, mislili da će uhićenjem Radončića državu BiH dovesti u krizu, prevarili su se.

– Toga neće biti, niti će do toga doći. Ali, to izgleda da je nekima i bio cilj. Radončić je ozbiljan čovjek i političar – istaknuo je Barbarić u izjavi za “Dnevni avaz” komentirajući razne špekulacije i ocjene pojedinih političara i analitičara da će političkom montažom i uhićenjem Radončića doći u pitanje ne samo koalicija SDA i SBB nego da će se dogoditi potpuna kriza u zemlji.

Podvukao je da je koalicija SDA – SBB stabilna.

Nadalje, istaknuo je da postupajući tužitelj Božo Mihalović ne raspolaže nikakvim dokazima protiv Radončića i da iza ovog cijelog slučaja stoji „politika i samo politika”.

Barbarić je utvrdio da je vrlo lako dokazivo tko stoji iza svega ovoga i to će, kako je rekao, biti dokazano.

– Sada neka samo svi rade svoj dio posla. Neke stvari ćemo mi reći, ali sve u svoje vrijeme. Kada i ako dođemo u sud, onda ću ja mnogo toga reći. Ali, sada ne želim – istaknuo je Barbarić.

Ponovio je da je Radončić precizno negirao optužbe koji mu se stavljaju na teret.

– On je rekao da je taj proces politički montiran i da ga je netko osmislio isključivo u cilju politike – rekao je Barbarić.

Stranka demokratske akcije i dalje je opredijeljena za očuvanje koalicije sa Savezom za bolju budućnost, izjavio je jučer medijima generalni tajnik SDA Amir Zukić.

On je pojasnio da je predsjednik SDA Bakir Izetbegović prije nekoliko dana iznio stav u vezi s koalicijom sa SBB-om te da je on ostao nepromijenjen.

Inače, odvjetnički Fahrudina Radončića Vasvija Vidović i Dragan Barbarić, uložili su žalbu Apelacijskom vijeću Suda BiH u slučaju određivanja pritvora lideru SBB-a.

Informaciju je za N1 potvrdio Dragan Barbarić, a to je po okončanju ročišta u izjavi medijima ranije ovog tjedna najavila i Vasvija Vidović.

Barbarić se nada da će odluku po žabi Sud BiH donijeti u idućih 10 dana bpz.ba