BETA traži popis branitelja iz Udruge hrvatskih dragovoljaca

0
443

”Mi pripadnici ratne satnije za posebne namjene ”BETA” ne možemo pristati i ne želimo da se vijećnici za Udruge hrvatskih dragovoljaca podružnice Široki Brijeg biraju po Mjesnim zajednicama našeg grada, jer mi nismo kao dragovoljci išli u Domovinski rat birani po Mjesnim zajednicama, niti je U.H.D. politička stranka da mora imati svoje ”temeljne ogranke”. Mi smo stajališta, a to potkrepljujemo statutom Udruge, da svatko tko je dragovoljno pristupio u postrojbe može biti biran i ima pravo da bira svoje predstavnike u tijelu udruge.

Pozivamo i tijela krovne udruge dragovoljaca Herceg-Bosne da se uključe u ovaj problem oko izbora u Širokom Brijegu.

Možda sadašnjem vodstvu Udruge odgovara ovakav način izbora (po mjesnim zajednicama) jer se njih šačica naučila da o svemu vezano za dragovoljački braniteljski status odluče, pa sada imamo skoro tisuću dragovoljaca u našem Širokom Brijegu. Mi predlažemo, a na tome ćemo ustrajati – neka se dostave popisi dragovoljaca.

Kroz satniju je prošlo 88 branitelja: 6 poginulih i 5 umrlih. Popis i ratni put naše satnije je javan, kao što bi htjeli da bude i za sve ostale dragovoljne postrojbe u Širokom Brijegu (treba li i Vi UHD Široki Brijeg s trenutnim vodstvom donijeti popise pa da vidimo tko su ti dragovoljci koje Vi predstavljate zadnjih 12 godina (bez izbora) i predajete izvješće o radu (financijskom) te iste udruge na jednom listu)?

Imali smo nekoliko sastanaka u Zgradi općine uz nazočnost Gradonačelnika i dalje smo za razgovor sa Vama oko izbora za predsjednika UHD Široki Brijeg.

Mislimo da od Vas nije uredu, jedno smo se dogovorili a onda sve dogovore i razgovore izigrali i radili po svome. Nadamo se da ćete se urazumiti i odustati od podvaljivanja i namještanja, pa da ovaj izbor vijećnika bude pošten, a nećemo dopustiti da ovaj častan izbor obezvrijedite, ali znati ćemo se boriti za svoja prava ako bude trebalo”, priopćeno je iz Udruge dragovoljaca ”BETA” iz Širokog Brijega.