Bingo kupio tuzlansku Ditu!

0
168

Fabrika deterdženata Dita iz Tuzle Bingo kupio tuzlansku Ditu! prodana je danas kompaniji Bingo,ekskluzivno saznaje Faktor.

Prodaja je obavljena sistemom slobodne pogodbe, a odbor povjeritelja Dite, koja je u stečaju, donio je odluku koja je prihvaćena u Općinskom sudu Tuzla.

– Odbor povjeritelja prihvatio je ponudu kompanije Bingo d.o.o. u iznosu od 7.673.000 KM. Kupovinom se Bingo d.o.o. obavezao da će ostaviti svih 75 radnika koji trenutno rade i nastaviti proizvodnju – rekao je za Faktor Almir Bajrić, rukovoditelj Ekonomsko-financijske službe Fabrike deterdžanata Dita.

Novcem od prodaje bit će uvezan kompletan radni staž svih radnika Dite, potvrdio je Bajrić, kako ovih koji trenutno rade, tako i onih koji više nisu uposleni u ovoj fabrici detrdženata.

– Bit će dovoljno novca za isplatu onih u višem isplatnom razredu po Zakonu o stečaju FBiH, a to znači i da će radnici dobiti i osam zaostalih plaća. Razlučni povjeritelji, odnosno banke Raiffeisen, Bora Banja Luka i Intesa San Paolo su se odrekle dijela potraživanja da bi se mogle izmiriti obaveze ka Fondu MIO – navodi Bajrić.

On dodaje da će za ostale isplate razrede u stečaju postati između 200 i 300 tisuća KM.