Biskup Uzinić predvodio križni put na Srđ

0
322

Tradicionalni korizmeni križni put na Srđ koji je predvodio dubrovački biskup Mate Uzinić održan je u nedjelju 13. ožujka. Biblijske tekstove i tekstove križnog puta čitali su vjernici laici Ivana Pavlić i Zoran Jović, a u pobožnosti su sudjelovali brojni vjernici.
Na kraju križnog puta, podno križa na Srđu, biskup Uzinić obratio se svima koji su sudjelovali u pobožnosti, upozorivši “kako ne smijemo površno sudjelovati u križnom putu tako da primijetimo samo Isusovu bol, patnju, osudu, one koji su ga osudili i one koji su ga mučili”.

“Morali smo u ovom križnom putu primijetiti koliko nas naš Bog ljubi, jer Isus iz Nazareta nije običan čovjek, već Bog koji je među nama odlučio postati čovjekom i koji nas je toliko ljubio da je na sebe preuzeo našu ljudsku narav i sve ono što sa sobom nosi”, rekao je biskup Uzinić.

Dodao je i kako pažljivim sudionicima križnog puta “sigurno nije ispalo iz vida to što je Bog napravio za nas kao i to da smo njegovom žrtvom dobili zadaću širiti njegovo milosrđe pomažući braći i sestrama”.

Križni put ujedno je održan u sklopu Dana kršćanske kulture.

 

M.M. bpz.ba