Bivši hrvatski reprezentativci pobjegli iz Kijeva: “Hvala Bogu, izvukao sam se, kući sam”

0
108

Hrvatski sportaši, treneri i ljudi koji s njima rade napuštaju Ukrajinu kako mogu jer sporta i natjecanja neće biti i zapravo nemaju tamo što raditi, a i kao i svi u toj zemlji brinu se za sigurnost. Tijekom večeri Kijev je napustio i Darijo Srna, sportski direktor Šahtara, zajedno s njim i fizioterapeuti koji godinama rade u klubu iz Donjecka, Bojan Radanović i Igor Gršković. Krenuli su prema Mađarskoj, jednoj od država s kojima Ukrajina graniči.

 

Donedavno su se nalazili na pripremama u Antalyiji, pa iako su bile najave rata vratili su se u Kijev, gdje je baza kluba od 2014. godine, tako da su se zatekli u ratnom okruženju. Kijev je na udaru i nikome nije lako. Srna je sam kazao da mu je ovo već treći rat, nakon Domovinskog rata u Hrvatskoj, drugi u Ukrajini. Nije htio otići među prvima, i nije otišao među prvima, ali situacija je sada vrlo napeta i svi su mu sugerirali da se skloni na sigurno. No, ako jednom, ili kad jednom, Šahtar ponovno bude igrao nogomet oni su se spremni vratiti jer to je njihov klub.

Još pod okriljem mraka iz poluokruženog Kijeva Ognjen Vukojević stigao je automobilom preko Moldavije do Rumunjske, a zatim i rumunjskim avionom u Zagreb. Bivši Vatreni i aktualni pomoćni trener kijevskog Dinama, te izbornik U-20 reprezentacije koji se još jutros rano nalazio u kampu u Kijevu, večeras u 20 sati stigao je u Zagreb.

– Hvala Bogu, izvukao sam se, uspio sam stići kući, jedina želja mi je da se vratim u mirnu Ukrajinu kada više ne bude rata. Ja sam tu, ali svi moji prijatelji su tamo – rekao je Ognjen za Sportske Novosti koji je htio poručiti da je živ i zdrav.

Igor Jovićević i igrač Neven Đurasek, tandem iz Dnjipra, također je odabrao put preko Moldavije jer nisu uspjeli doći do poljske granice… Za sve njih ovo je još jedna teška, ovaj put putna noć. No, ionako u Ukrajini nema spavanja.

 

Moja reakcija na članak je…
1