BRAVO SANDRA! – JEDAN, ALI VRIJEDAN HITAC:

0
272
Sandra Perković tek je druga u povijesti koja je uspjela obraniti zlato u ovoj disciplini i tek treća atletičarka koja u ovoj disciplini ima dva zlata.

Hrvatska diskašica, Sandra Perković, obranila je zlatnu olimpijsku medalju osvojenu Londonu prije četiri. Sandra je u finalu bacanja diska na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru bacila maestralan hitac od 69.21 i time si osigurala zlatnu medlalju. No, kakvo bi to bilo finale da nije bilo malo drame.

Naime, Perković je bila na rubu ispadanja nakon prve dvije serije bacivši dva neispravna hica. Ipak taj je treći, spasonosni hitac, bio ujedno i pobjednički i vjerovali ili ne jedini hitac koji je Sandra ispravno bacila u finalu. Jedan, ali vrijedan, reklo bi se.

Francuskinja Robert Michon je srebrna, a Kubanka caballero je bončana

Sandra Perković tek je druga u povijesti koja je uspjela obraniti zlato u ovoj disciplini i tek treća atletičarka koja u ovoj disciplini ima dva zlata. Osim dva olimpijska zlata ima jedno srebro iz Pekinga a osim toga, Sandra je do sada nosila i zlato na SP-u 2013., potom je četiri puta osvajala Europsko (2010., 2012., 2014., 2016.), juniorskom prvakinjom Europe postala je tamo još 2009., te je osvojila zlato na Mediteranskim igrama 2013. godine.

bpz.ba