Čelnici vladajuće koalicije u F BiH dogovorili imenovanja u javnim poduzećima

0
425

Radončić, Izetbegović i Čović razgovarali u “prijateljskoj atmosferi”

Koalicija na federalnoj razini je stabilna, a današnji razgovori u Sarajevu vođeni su u jednoj prijateljskoj atmosferi izjavio je Dragan Čović nakon sastanka s predsjednicima SDA i SBB-a, federalnim premijerom Fadilom Novalićem i ministrima u Vladi, prenosi HMS.

Podsjećamo, sastanak Bakira Izetbegovića, Fahrudina Radončića i Dragana Čovića te Fadila Novalića, premijera Vlade FBiH, i ministara u Vladi, održan je danas u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Čović je, između ostalog, nakon sastanka komentirao optužbe kolege iz Predsjedništva BiH Mladena Ivanića koji je kazao “da mu je Čović radio iza leđa”.

“To je čisto političko spinovanje. Ponovljam, nisam imao utjecaja na objavljivanje metodologije o popisu stanovništva”, rekao je Čović.

Fahrudin Radončić, lider SBB-a, je kazao kako su razgovarali o situaciji u koaliciji na federalnoj razini.

“Koalicija je stabilna, sve smo radili jednoglasno. O statusu Mostara nismo pričali već je dogovoreno da to uradimo sljedećeg tjedna”, kazao je Radončić uz naglasak da je jedna od tema sastanaka bila imenovanje rukovodstva u javnim kompanijama te infrastrukturni projekti u Federaciji BiH – i da je dogovor postignut, prenosi N1.

“Dogovorili smo imenovanja u poduzećima u kojima dosad nisu bili imenovani direktori i upravljačka struktura, nakon isteka mandata. Jedno od tih poduzeća su i Autoceste FBiH”, ispričao je Radončić.

O imenima, pak, nije govorio bpz.ba