ČOVIĆ: Danas je veliki dan za moju zemlju BiH, možemo sustići susjede

0
351

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Čović poželio je dobrodošlicu europskim dužnosnicima, predsjedniku Junckeru, te zahvalio svima koji su sudjelovali u izradi odgovora na Upitnik Europske komisije.

On je podsjetio da je odgovaranje na Upitnik bilo zahtjevan posao, koji je trajao 14 mjeseci, zbog procedura djelovanja u BiH, prije svega zbog definiranja mehanizma koordinacije.

Čović je izrazio uvjerenje da je europski put usaglašeni put svih razina vlasti u BiH.

“Usuglašavanjem odgovora na Upitnik dokazali smo da nedvosmisleno radimo na putu ka EU”, poručio je Čović, nakon svečanog čina predaje odgovora na Upitnik.

Posebnu zahvalnost izrazio je Junckeru zbog prijateljskih savjeta i podrške bh. putu ka EU.

“BiH danas drži svoj europski put u rukama. Uvjeren sam da možmo sustići naše susjede, a to prvenstveno ovisi od nas, domaćih političkih dužnosnika”, kazao je Čović.

“Svjesni smo procedura koje moramo ispoštovati na tom putu”, naglasio je Čović.

Čović je siguran da BiH danas može napraviti novu agendu kako bi sustigla susjede u dinamici približavanja EU.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić na ceremoniji u Sarajevu danas su uručili predsjedniku Europske komisije Jean-Claudeu Junckeru odgovore na Upitnik Europske komisije za pripremu Mišljenja o zahtjevu BiH za članstvo u Europskoj uniji, a ovaj dan ocijenjen je važnim za BiH i Europu.

Čović na Twitteru

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović oglasio se na Twitteru uoči dolaska visokog izaslanstva Europske unije u BiH.

“Danas je veliki dan za moju zemlju BiH. Čekam naše europske prijatelje kako bismo im predali odgovore na Upitnik. Zajedno za europsku BiH”, napisao je Čović na Twitteru.