Čović i Dodik sutra u Mostaru o formiranju vlasti na razini BiH

0
81

U Mostaru bi se sutra trebala sastati izaslanstva HDZ BiH i SNSD predvođena Draganom Čovićem i Miloradom Dodikom kako bi razgovarali o formiranju vlasti na razini BiH, najavio je lider HDZ-a Dragan Čović.

Novoizabrani predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji će položiti prisegu i stupiti na dužnost dan kasnije, u utorak 15. studenog, rekao je ranije da se zajedničke strukture vlasti na razini BiH ne formiraju jednostavno. HDZ i SNSD zajedno će nastupati, rekao je Dodik.

U vezi s formiranjem vlasti na razini BiH, Dodik je rekao da to sigurno neće ići brzo i da je poznato da se strukture vlasti na razini BiH veoma teško formiraju.

“Nemam povjerenja u te institucije, ne vjerujem da će se to završiti do ožujka- travnja, a vjerujem i duže. HDZ BiH i SNSD će odabrati partnera u FBiH, što se nije događalo ranije. Mi ćemo ući s onima koji će prije nego što uđemo u strukture vlasti prihvatiti da se deblokiraju projekti u Republici Srpskoj u vezi s plinovodom, aerodromom u Trebinju, Hidroelektranom ‘Buk Bijela’”, kazao je Dodik./HMS/