Čović i Murphy o političkoj situaciji, pregovaračkim procesima i predstojećem izbornom razdoblju

0
261

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Dragan Čović održao je danas u Sarajevu sastanak s veleposlanikom Sjedinjenih Američkih Država Michaelom Murphyjem, s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i suradnji, te trenutnoj političkoj situaciji, pregovaračkim procesima i predstojećem izbornom razdoblju, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Čović je upoznao veleposlanika Murphyja s naporima koji se s hrvatske strane ulažu za stabilizaciju unutarnjih prilika, osobito ističući konstruktivnu ulogu u dosadašnjem pregovaračkom procesu o izmjenama Izbornog zakona.

– Pravične izmjene Izbornog zakona i Ustava kojima ćemo zaštititi temelje ove države, u čijem su nam uspostavljanju pomogli upravo američki partneri, ali i otkloniti diskriminaciju i nejednakost pozitivno će utjecati na demokraciju, pluralizam i potrebne reforme u društvu – naglasio je Čović.

Naglašena su očekivanja za implementaciju potrebnih reformi na putu euroatlantskih integracija, kao i daljnja suradnja sa Sjedinjenim Američkim Državama koji su najznačajniji partner Bosne i Hercegovine. Bilateralni odnosi ocijenjeni su kao izvrsni -priopćeno je iz Ureda zamjenika predsjedatelja Doma naroda PSBiH Dragana Čovića./HMS/