ČOVIĆ: Legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda crvena crta

0
97

Lider HDZ-a Dragan Čović susreo se danas u Mostaru s ministrom prometa i komunikacija u Vladi RH Olegom Butkovićem, a na konferenciji za medije bilo je govora i o aktualnim političkim pitanjima u našoj zemlji.

Na pitanje hoće li trgovati “Domom naroda da bi se bi osigurao izbor u Predsjedništvo”, Čović je, kako prenosi Klix, kazao da nema trgovine hrvatskim nacionalnim interesima i legitimnim predstavljanjem.

Jednakim tempom treba pregovarati i provesti sve odluke Ustavnog suda i Suda u Strazburu, izjavio je on te kazao da će pregovori u Neumu ovaj put trajati sve do postizanja dogovora.

Ponovio je da je legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda crvena crta kod svih pregovora.

“Naš prijedlog provodi sve presude”, izjavio je Čović.

Za poziv iz Narodne skupštine Republike Srpske, koji je upućen njemu i Bakiru Izetbegoviću, da se obrate na narednom zasjedanju ovog parlamenta, kazao je da će vidjeti s partnerima kakva je ideja te će se tek tada očitovati.

“Nemam ništa protiv da razgovaramo u bilo kojoj instituciji u BiH da bismo vratili povjerenje u institucije”, kazao je Čović.

Butković je kazao kako su se u mandatu “ove” vlade dogodili brojni projekti između dviju zemalja, a da je preostao još most “Gradiška”.

“Tu smo pokazali jednu zrelost, da dvije susjedne države mogu realizirati velike projekte. Mostovi su uvijek povezivali ljude”, izjavio je Butković./HMS/