ČOVIĆ PRIMIO NOVOG ŠEFA OESS BIH

0
285

Sva otvorena pitanja koja onemogućavaju euroatlantski put BiH moraju biti među ključnim prioritetima budućih partnera

Voditelj Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini, veleposlanik Brian Aggeler boravio je jučer u Mostaru u nastupnom posjetu predsjedatelju Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Draganu Čoviću.

Na sastanku se razgovaralo o političkoj situaciji u BiH i regionalnim odnosima, kao i o nužnosti što brže uspostave vlasti u BiH nakon nedavno održanih Općih izbora.

Tijekom razgovora Čović je naglasio da je žurno formiranje vlasti na svim razinama u interesu svih žitelja Bosne i Hercegovine, te dodao kako se očekuje odlučan napredak naše domovine prema stjecanju kandidacijskoga statusa za članstvo u Europsku uniju.

Također je istaknuo i kako postizborna konsolidacija i uspostava vlasti na svim razinama mora biti dinamična kako bi se uspostavio kvalitetan razvojni okvir i program za naredne četiri godine. Sva otvorena politička pitanja koja onemogućavaju euroatlantski put Bosne i Hercegovine moraju biti među ključnim prioritetima budućih partnera na svim razinama, kao što je istaknuto od strane institucija Europske unije, kazano je tijekom susreta.

Na sastanku se razgovaralo i o sigurnosnim i drugim izazovima, te jačanju vladavine prava i demokratskih procesa u Bosni i Hercegovini./HMS/