ČOVIĆ S GRABAR KITAROVIĆ:

0
179

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Čović je na početku susreta informirao predsjednicu Hrvatske Grabar-Kitarović o trenutačnoj političkoj situaciji u BiH, kao i o europskoj perspektivi BiH.

ČOVIĆ S GRABAR KITAROVIĆ: Nastavit ćemo inzistirati na poštivanju ustavnog principa legitimnog predstavljanja na svim razinama

Kazao je ovom prigodom kako će Hrvati BiH, unatoč tome što Izborni zakon nije promijenjen, nastaviti inzistirati na poštivanju ustavnog principa legitimnog predstavljanja na svim administrativno-političkim razinama u BiH. Istaknuo je također da će u poslijeizbornom razdoblju upravo najvažnije biti očuvati stabilnost, kako bi se što brže i bez velikih prepreka formirala vlast.

Također je upoznao predsjednicu Republike Hrvatske s inicijativom Predsjedništva BiH za skorim organiziranjem okruglog stola o ciljevima održivog razvoja UN Agende 2030 s predsjednicima susjednih zemalja – Republike Hrvatske, Republike Srbije i Crne Gore, koji su također potpisnici Agende 2030, što će poslužiti kao dodatni poticaj regionalnom približavanju i suradnji. Agendu 2030 Bosna i Hercegovina je, kao međunarodnu obvezu, preuzela 2015. godine.

Na kraju susreta, predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako će Republika Hrvatska nastaviti pružati svoju punu i nedvojbenu potporu unutarnjem razvoju BiH, kao i napretku prema članstvu u Europskoj uniji i punoj aktivaciji MAP-a.