ČOVIĆ U ČESTITKI PRIPADNICIMA HVO-A: Osigurali ste opstanak Hrvata u BiH

0
297

Hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović uputio čestitku u povodu 24. obljetnice Hrvatskog vijeća obrane i 11. obljetnice utemeljenja 1. pješačke pukovnije Oružanih snaga BiH.

“Poštovani pripadnici HVO-a, želim vam čestitati 24. obljetnicu utemeljenja. Za vrijeme Domovinskog rata, najhrabriji i najčasniji među nama odlučili su da neće mirno gledati progon i nestanak svoga naroda, te su utemeljili prve postrojbe HVO-a. Vaše postojanje i djelovanje u ova dva desetljeća osiguralo je opstanak Hrvata u BiH i spriječilo naš potpuni nestanak. Time ste postali i ostali čuvari temeljnih vrijednosti hrvatskoga naroda”, poručio je Čović pripadnicima HVO-a.

“Na današnji dan posebno se sjećamo onih pripadnika HVO-a koji su za obranu domovine i hrvatskoga naroda dali najveću i najvredniju žrtvu, svoje živote. Kako su se oni borili nesebično, iz čiste ljubavi za svoj narod, tako se i mi danas moramo boriti da sjećanje na njih i njihova djela nikada ne izblijedi. Ujedno čestitam 11. obljetnicu utemeljenja 1. pješačke pukovnije OS BiH”, stoji u čestitci koju je uputio hrvatski član Predsjedništva BiH bpz.ba