ČOVIĆ U TUZLI: Hrvatima u Tuzlanskoj županiji nanosi se šteta

0
341

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović s federalnim ministrima boravio je danas uTuzli.
U prostorijama županijskog i općinskog odbora HDZ BiH Soli i Tuzla, Čović je, kako javlja Hrvatski Medijski Servis razgovaro s članom Predsjedništva HDZ BiH iz Tuzlanske županije i zamjenikom ministra sigurnosti BiH, Mijom Krešićem, predsjednikom ŽO HDZ BiH Soli Zvonimirom Banovićem, te predsjednicima OO HDZ BiH Živinice, Gradačac, Srebrenik, Čelić, Lukavac, GO Tuzla te predsjednicima Županijskih odbora: Zajednice žena, Mladeži i Kluba utemeljitelja HDZ BiH Tuzla.

Predsjednik ŽO HDZ BiH Soli Zvonimir Banović izvijestio je Čovića o stranačkim aktivnostima, o pitanjima vezanima za stranku, funkcioniranju vlasti, o sudjelovanju u vlasti HDZ BiH, tj. o ne sudjelovanju i svim posljedicama koje to nosi za sobom, o članstvu i o funkcioniranju ŽO.

tuzla čović1

Govoreno je i o  problemima s kojim se suočavaju Hrvati na ovom prostoru, posebno kada je u pitanju zapošljavnje mladih, odnosno odlazak mladih ljudi i kompletnih obitelji s ovog područja. Pri zapošljavanju se ne poštuje nacionalna struktura, pa ni pri zapošljavanju u javnim institucijama, što je posebno istaknuto na sastanku.

„Ovo je jedna redovita posjeta s ciljem da se porazgovara i s predstavnicima udruga, katoličke crkve, gospodarstvenicima o uobičajenim temama i problemima koji prate ovaj kraj BiH. Nakon dužeg vremena sam ponovo u Tuzli, razgovarao sam sa stranačkim kolegama o situaciji na županijskoj i općinskoj razini. Mi nismo dio vlasti u ovoj županiji i na taj način se nanosi šteta ljudima koji žive ovdje, a hrvatske su nacionalnosti iz razloga što većina Hrvata u BiH gravitira HDZ-u BiH, kazao je Čović novinarima.

Na sastanku su uz Čovića nazočili i federalni ministri Zora Dujmović, ministrica kulture i sporta, Denis Lasić, ministar prometa i komunikacija i Josip Martić, ministar prostornog uređenja.

Drugi sastanak planiran je u Lukavcu, domaćin je vlč. Andrija Župarić, a uz predsjednika HDZ-a BiH i predsjedatelja Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića, na sastanku će nazočiti i dužnosnici HDZ BiH iz Tuzlanske županije, predstavnici katoličke crkve, istaknuti poduzetnici, predstavnici visokoškolskih institucija, kulturnog života tuzlanskog kraja i predstavnici nevladinih udruga. Tema sastanka je veliki odlazak mladih i obitelji sa ovog područja koji najviše pogađaju hrvatsku zajednicu. bpz.ba