Čović uputio čestitku vrhbosanskom nadbiskupu mons. Tomi Vukšiću

0
421

Predsjednik HDZ BiH i HNS BiH dr. Dragan Čović uputio je novom vrhbosanskom nadbiskupu mons. Tomi Vukšiću čestitku u kojoj, kako prenosi Hrvatski Medijski Servis, navodi da je s velikom radošću primio vijest da mu je Sveti Otac papa Franjo povjerio novu, odgovornu službu predvođenja Vrhbosanske Nadbiskupije.

-Dozvolite mi tim povodom, u ime hrvatskog naroda Bosne i Hercegovine i u svoje osobno ime uputiti iskrene čestitke. Duboko sam uvjeren kako ćete i ovu uzvišenu dužnost obavljati časno, pouzdanjem u Njegovu pomoć i milost te da će Vaše dosadašnje vjerno služenja Kristu, njegovoj Crkvi i našemu narodu biti dodatni poticaj za Vaš daljnji rad na promicanju razumijevanja, tolerancije i jačanja pozitivnih međuljudskih vrijednosti. Želim Vam da ustrajno, svojom duhovnošću i vjerničkom hrabrošću, što ste ih i do sada u svojim službama iskazivali, nastavite crkveno poslanje koje Vam je povjereno kako bi Evanđelje moglo rasti u ovome svijetu i u našoj domovini Bosni i Hercegovini.
Neka Vas Božja milost i snaga i dalje prati i nadahnjuje, a Vaše otvoreno svećeničko srce bude prolaz do Božjeg srca svakog vjernika, stoji u čestitki predsjednika HDZ BiH nadbiskupu Vukšiću