ČUDESNI KARLOVIĆ

0
701
VO KARLOVIĆ (38) je u trećem kolu Australian Opena! Najstariji igrač na turniru u drami je sa 7:6 (3), 6:7(3), 7:5, 4:6, 12:10 pobijedio favoriziranog Japanca Yuichija Sugitu.

 


 

Hrvatski div je prvi set osvojio u tie-breaku nakon što je u 12. gemu spasio dvije vezane set-lopte. U drugom setu je Japanac puno bolje čitao Karlovićeve servise, a u završnici seta se ponovila situacija iz prvog, ali u drugima ulogama.

Karlović je propustio u 12. gemu dvije vezane set-lopte, a Sugita suparnika ostavio na tri poena u tie-breaku.Treći set donio je dominaciju igrača na servisu, a Karlović je iskoristio jedini loš servis-gem suparnika i s nulom napravio break u 11. gemu.

Mogao je Karlović do breaka i na startu trećeg seta, ali nije iskoristio break-loptu. Kasnije je kažnjen, Sugita je napravio svoj jedini break i odveo meč u peti set.

A onda drama duga 76 minuta. Karlović je u drugom gemu na konopcima, spašava četiri break-lopte, od čega jednu asom u stilu Ivaniševića na drugi servis nakon burne rasprave sa sucem oko Sugitine zatražene video provjere prvog servisa.

Nije bilo više prilika za break sve do 21. gema, a tada Karlović stiže do break-lopte. Iskoristio je drugu nakon serija sjajnih udaraca forhendom. U sljedećem gemu je lako odservirao za veliku pobjedu protiv 41. tenisača svijeta.

Karlovic wins another epic! pic.twitter.com/l2aAXLPkV5

— Ilya Ryvlin (@ryvlin) January 17, 2018

U trećem kolu karlović će igrati protiv Talijana Andreasa Seppija koji je lako s 3:0 pobijedio Yoshihita Nishioku.