CVITANOVIĆ-HOHMANN: Njemačka podržava ravnopravnost Hrvata u BiH

0
307

Christiane Hohmann, veleposlanica Republike Njemačke u BiH primila je prošli tjedan Iliju Cvitanovića, predsjednika HDZ-a 1990.

Tom prigodom Cvitanović je upoznao veleposlanicu Hohmann s radom stranke na čijem je čelu, posebno se osvrnuvši na aktulnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

„HDZ 1990 zalaže se za izmjenu Izbornoga zakona u skladu s presudom Ustavnoga suda BiH”- kazao je Cvitanović.

Također, osvrnuo se i na europski put BiH i pogrešne politike vladajućih koji nam taj put čine još duljim i onemogućavaju ulazak u europsku obitelj.

Poseban naglasak Cvitanović je stavio na sve veći broj iseljavanja mladih obrazovanih ljudi, ali i cijelih obitelji iz BiH u potrazi za egzistencijom i boljim životnim uvjetima.

„BiH postaje zemlja staraca, sve više je nezadovoljnih ljudi, pa čak i onih koji imaju radna mjesta, ali nisu adekvatno plaćeni za svoj rad, pa se u konačnici odlučuju na odlazak, a vladajući ne čine ništa kako bi se postojeće stanje popravilo.

Christiane Hohmann, veleposlanica Republike Njemačke u BiH izrazila je potporu HDZ-u 1990 u nastojanjima da se izbori za ravnopravnost Hrvata na području Bosne i Hercegovine, ali i borbi za jedno pravednije društvo bez korupcije i nepotizma gdje će se vrednovati sposobnost, a ne politička pripadnost pri upošljavanju što će u konačnici rezultirati i ostankom mladih obrazovanih ljudi u BiH, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ 1990.