Damir Beljo pokraden u Rusiji: Sudac mu nanio prvi poraz u karijeri

0
354
Mostarski boksač Damir Beljo u subotu navečer je po 27. put u svojoj profesionalnoj karijeri ušao u ring te prvi put izgubio i to kontroverznom odlukom suca.

Borio se u Moskvi protiv Alekseija Papina, devetorangirani kruzeraš koji je u svojoj karijeri izgubio samo jednom.

Inače, Damir je bio na dužoj pauzi od oko tri i pol godine te se sada napokon vratio borbama. Nije išao lakšim putem nego je išao u Rusiju na jako nezgodnog protivnika na njegov domaći teren, a borba je završila kontroverzno u korist Rusa.

Borbu Papin otvara prednjim direktima u tijelo i glavu, a Damir je odmah radio krošeima u tijelo te bi ih podignuo i u glavu. Pokušavao je i aperkatima, no nije pogađao Rusa, više je uspjeha imao udarcima u tijelo. Bacio je Papin nekoliko jakih krošea, ali nije napravio štetu Damiru, tako da je prva runda prošla nešto rezerviranije, piše FightSite.hr.

 

Drugu rundu Papin je opet otvorio direktima, a početkom runde je Beljo bio nešto agresivniji te se više upuštao u razmjene. Pritiskao je Damir Papina i pogađao nekoliko jakih udaraca u glavu i tijelo, no i Papin je vraćao snažnim zadnjim direktom i prednjim krošeom. Krajem runde Papin je uzdrmao Damira, no nije izgledao kao da ne može nastaviti. Unatoč tome sudac je ušao između njih i prekinuo borbu.

Vidno iznerviran i ljut Beljo je prosvjedovao, ali s pravom jer nije bio ni blizu nokauta.

Uzdrman je bio, no teško da bi ga Papin na temelju toga završio. Iako su poznate priče o borbama u Rusiji i naklonosti sudaca domaćim borcima, ovo je uistinu bilo ružno, zaključuje FightSite.hr.

Damir Beljo oglasio se na Instagramu

(www.jabuka.tv)