DANI SVEUČILIŠTA U MOSTARU Dodijeljeno 35 Rektorovih nagrada najuspješnijim studentima SUM-a

0
565

Obilježen je Dan Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru na kojem je obznanjen novi saziv Studentskog zbora i dodijeljeno je 35 Rektorovih nagrada najuspješnijim studentima u sklopu obilježavanja Dana Sveučilišta u Mostaru.

DANI SVEUČILIŠTA U MOSTARU Dodijeljeno 35 Rektorovih nagrada najuspješnijim studentima SUM-a„To je 35 simbola Sveučilišta i simbola ovog društva. Na tim mladim ljudima je da sutra afirmiraju ne samo Sveučilište u Mostaru nego i društvenu zajednicu u koju će doći i organizacije i institucije u kojima će raditi“, poručio je rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić te naglasio da studenti potvrđuju da Sveučilište i narodi u BiH imaju perspektivu i koju izražavanju najbolje kroz znanje.

Pomoćnica rektora za nastavu, studente i pravna pitanja Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Vesna Kazazić istaknula je važnost ovog dana kroz koji Sveučilište predstavlja one koji su mu najvažniji, a to su studenti i njihov rad te naglasila kako vjeruje da za svakog uspješnog studenta postoji posao na tržištu.

„Ovo je jedan on najbolji saziva Studentskog zbora otkad postoji, a to su dokazali pisanjem pravnih akata, sudjelovanje u tematskoj nastavi o nastavnom programu, iniciranjem brojnih prijedloga, u oblasti kulture, športa“, kazala je Kazazić.

Na novom sazivu Studentskog zbora izabrani su novi članovi senata. Novi predsjednik Studentskog zbora je Marin Tustonja, student druge godine diplomskog studija Socijalnog rada Sveučilišta u Mostaru.

„Moja vizija Sveučilišta u Mostaru je ići stopama onoga što je 18. saziv Studentskog zbora radio, a prije svega se dalje baviti interesima studenata koji su nam na prvom mjestu.

Za zamjenicu je imenovana Ana Sičaja, a za trećeg člana senata Antonija Boras.

Bivši predsjednik Studentskog zbora Marko Džoić podijelio je niz priznanja institucijama i osobama koje su se najviše istaknule u njegova dva protekla mandata.

„Vjerujem da je 18. saziv Studentskog zbora najviše napravio za studente u Mostaru. Uvjeren sam da će 19. saziv napraviti još više i danas prvi put imamo okupljanje bivših predsjednika tako da vjerujem da ćemo pokrenuti Alumni klub kako bi i nakon završetka studija mogli pomagati našem Sveučilištu i Studentskom zboru“, rekao je Džoić.

U sklopu Dana Sveučilišta sutra, 5. prosinca bit će održana dodjela plaketa i povelja pojedincima i institucijama koje su doprinijele radu Sveučilišta u Mostaru u Amfiteatru Građevinskog fakulteta. /Dragica Andrić SUM/HMS/