Devetorica novaka obukla habit u Mostaru

0
272

U nedjelju , 12. srpnja 2015., pod večernjom sv. Misom u 18 sati u prepunoj franjevačkoj crkvi Sv. Petra i Pavla u Mostaru redovničko franjevačko odijelo obukla su devetorica novaka naše Provincije i tako započeli godinu novicijata, odnosno godinu kušnje, razdoblje upućivanja u redovnički život po pravilu sv. Franje.

Dva kandidata došla su u novicijat nakon završetka Franjevačke klasične gimnazije u Visokom fra Josip Duvnjak i fra Ivan Hrkać, a sedmorica su u novicijat ušla nakon provedene godine postulature u samostanu u Mostaru: fra Franjo Ćorić, fra Nikola Drljepan, fra Daniel Majstorović, fra Jozo Malić, fra Franjo Markić, fra Ivan Slišković i fra Šimun Suton.

Sv. Misu i obred oblačenja predvodio je provincijal fra Miljenko Šteko u koncelebraciji s provincijskim vikarom fra Ivanom Ševom, gvardijanom fra Ikom Skokom, meštrom postulanata fra Stankom Mabićem, meštrom novaka fra Slavkom Soldom, te još s oko četerdesetak svećenika.

Na kraju misnog slavlja, riječi pozdrava, čestitke i zahvale uputio je mostarski gvardijan fra Iko Skoko, naglasivÅ¡i da su zvanja plod naÅ¡e molitve i Božjeg dara. “Ustvari, ovi mladići su čudo od Božjeg dara. Bog nas je obdario devetoricom mladića na čemu mu od srca zahvaljujemo. Ista zahvala je upućena roditeljima i svima onima koji mole za duhovna zvanja”.

I provincijal fra Miljenko se pridružio i biranim riječima, zahvalio Bogu, roditeljima, odgojiteljima kako u Visokom tako i u Mostaru, kao i svima onima koji su doprinijeli da su ova devetorica mladića obukla franjevački habit.

Poslije sv. Mise fratri, časne sestre, obitelji, rodbina i prijatelji novaka nastavili su druženje u samostanskom klaustru. Nakon toga novaci su sa svojim meštrom fra Slavkom krenuli put Humca u novicijat, prenosi portal Franjevci.info. bpz.ba