Do kraja godine početak realizacije izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda

0
394

U prostorijama Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (FMPViŠ) u Sarajevu održan je sastanak gradonačelnika Širokog Brijega Mire Kraljevića i šefa odsjeka za obnovu i razvitak Bore Đole s predstavnicima Švedske razvojne agencije (SIDA), PMU – jedinice za implementaciju projekta WATSAN FMPViŠ, Agencije za vodno područje jadranskog mora i Europske investicijske banke (EIB), prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Tema sastanka bila je iznalaženje nedostajućih sredstava za financiranje izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Direktorica SIDA-e za BiH Marie Bergström obećala je pomoć pri iznalaženju nedostajućih sredstava nakon dostave aplikacije od strane Grada Širokog Brijega.

„Zadovoljni smo s ishodom razgovora i spremnosti ponajprije direktorice SIDE Bergström, ali i predstavnika Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, EIB-a i Agencije za vodno područje jadranskog mora za pomoć pri realizaciji izgradnje pročistača. Realno je da do kraja godine počnemo s realizacijom ovog projekta za koji su dijelom već osigurana kreditna sredstva“, rekao je gradonačelnik Kraljević nakon sastanka.

Projektantska cijena uređaja za pročišćavanje otpadnih voda je 2.138.000 eura bpz.ba