Dobrovoljni darivatelji krvi u Širokom Brijegu darovali 35 doza dragocjene tekućine

0
485

Danas je u prostorijama MZ Lijeva obala u Širokom Brijegu održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi koju je organizirao Crveni križ Široki Brijeg u suradnji s Odjelom za transfuziju krvi Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Na akciju su se odazvale 53 osobe, a prikupljeno je 35 doza dragocjene tekućine. Unatoč velikim vrućinama i ciljanim darivanjima krvi, akcija je bila uspješna.
U organiziranim akcijama na području Grada (Uzarići, Kočerin i Široki Brijeg) od lipnja do kolovoza prikupljene su 102 doze krvi.

Posebno se veselimo što se odličnom odazivu pridružilo nekoliko novih darivatelja krvi (Martina Grbešić Široki Brijeg, Edvard Kraljević Trn i Karla Naletilić Široki Brijeg).

Crveni križ Široki Brijeg se zahvaljuje svim dobrovoljnim darivateljima. Zahvaljujemo i svima koji su pristupili akciji, a nisu iz određenog razloga mogli darovati krv.

Zahvaljujemo Radio postaji Široki Brijeg, Crkvi, svim našim internetskim portalima koji su doprinijeli uspjehu ove akcije kao i pokrovitelju akcije Uredu načelnika Općine Široki Brijeg.

Naša slijedeća organizirana akcija, 17.rujna 2015. Godine u Uzarićima biti će posvećena u spomen stradanja Uzarićkih branitelja, koju ćemo organizirati u suradnji sa Udrugom dragovoljaca Domovinskog rata.

Obzirom da su svakodnevno potrebe naših sugrađana za krvi u bolnici iznimno velike, pozivamo sve zdravo sposobne osobe da se odazovu i ovoj akciji i daruju krv, priopćili su nam iz Crvenog križa Široki Brijeg.bpz.ba