DODIK: Važnija mi je volja naroda od priopćenja veleposlanika

0
31

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas u Brčkom da predstavnici Republike Srpske govore u ime naroda koji ih je izabrao na demokratskim izborima i koji se na referendumu izjasnio da je 9. siječanj Dan Republike Srpske, te da mu je to važnije od priopćenja, kako je istaknuo, “frustriranog američkog veleposlanika ili nevladinih organizacija iz FBiH.”

Dodik je naglasio da ni u jednoj ozbiljnoj zemlji veleposlanik nema neku važnost, osim da predstavlja svoju državu, ali da samo u ovakvom kaosu, kakav je BiH, pojedini strani veleposlanici pribave sebi neki značaj.

– Što je važno što kaže jedan veleposlanik? On tu predstavlja svoju zemlju, nije tu da uređuje našu zajednicu – izjavio je Dodik novinarima pred početak svečane akademije u Brčkom povodom Dana Republike Srpske.

On je rekao da ga ne zaimaju nikakve krivične prijave zbog obilježavanja ovog praznika kojega je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim, jer su mu važniji uspjesi koje ostvaruje RS, koja je, kako dodaje Dodik, za razliku od FBiH formirala institucije, usvojila proračun, te planira dalje rješavati pitanja izgradnje autocesta, plinovoda i bolnica, prenosi Srna.

– Važniji su uspjesi koje mi ostvarujemo nego hoće li neki tamo iz sujete ili mržnje nešto učiniti. Neka rade što hoće. Oni smatraju da se to nama treba zabraniti i u tome je problem, ja njima ništa ne zabranjujem – istaknuo je Dodik.

Dodik je naglasio da “Republika Srpska 31. rođendan proslavlja stabilna, mirna, sigurna, usprkos globalnoj krizi izazvanoj pandemijom koronavirusa i sukobom u Ukrajini.

– Republika Srpska je ostala stabilna, sređena, bez vidljivih mogućnosti da bude ugrožena. Ostaje sigurna što se tiče opskrbe električnom energijom, a dijelimo sudbinu regije kada je riječ o drugim energentima – naveo je Dodik.

On je istaknuo da je politika Republike Srpske očuvanje radnih mjesta, kojih je sada najviše od kada je formirana, a najmanje je nezaposlenih, zbog čega se može reći da ostvaruje dobre uspjehe u okolnostima koje nimalo nisu naklonjene.

– U Brčkom tradicionalno obilježavamo Dan Republike Srpske, želimo zahvaliti našim ljudima u Brčko distriktu koji uporno rade na očuvanju i dobrim odnosima između Republike Srpske i distrikta. Prihvaćamo činjenicu da postoji Brčko distrikt, ali je isto tako nezaobilazna činjenica da ovdje živi srpski narod, državljani RS koji imaju pravo na identifikaciju s Republikom i našim nacionalnim vrijednostima. Iz tog razloga smo ovdje – napomenuo je Dodik./HMS/