Dovršen Popis žrtava II. svjetskog rata i poraća Širokog Brijega

0
135

Povjerenstvo za obilježavanje grobišta II. svjetskog rata i poraća Grada Širokog Brijega i Povjerenstvo za hrvatski martirologij Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije BiH – Povjerenstvo mostarsko-duvanjske i trebinjsko-mrkanjske biskupije, u proteklih 5 mjeseci prikupljala su podatke za cjelokupni popis žrtava II. svjetskog rata i poraća na prostoru Širokog Brijega.Dovršen Popis žrtava II. svjetskog rata i poraća Širokog Brijega

Na osnovu prikupljenih i dostavljenih podataka evidentirane su 2.173 osobe iz Širokog Brijega koje su poginule u II. svjetskom ratu i poraću.

“Ovim putem zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u izradi Popisa. Još jednom dajemo prigodu za ispravku eventualnih grešaka ili nedostataka u priređenom popisu do 31.01.2017 godine”, priopćeno je iz spomenutih povjerenstava.

Konačni će Popis javno biti objavljen u Žrtvoslovu Grada Širokog Brijega koji je u pripremi, a svim žrtvama II. svjetskog rata i poraća bit će podignut križ na ‘Groblju mira’ – Bile.

Popis žrtava Širokog Brijega dostupan je na službenoj web-stranici Grada Širokog Brijega.

Ispravke podataka dostaviti na e mail: siroki.poug@gmail.com, putem faksa na 039/702-855 ili osobno na portu ulazu u zgradu Gradske uprave (fra Didaka Buntića 11). bpz.ba