Dr. Čović u Sarajevu održao sastanak s povjerenikom za proširenje EU Oliverom Varhelyijem: Kandidatski status za BiH prioritetan

0
249

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović danas je u Sarajevu održao radni sastanak s povjerenikom za proširenje i susjedstvo Europske Unije Oliverom Varhelyijem uoči potpisivanja dokumenta naziva: „Smjernice, načela i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za razdoblje 2022.-2026. godine“ u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

Teme sastanka obuhvatile su kandidatski status Bosne i Hercegovine, ispunjavanje ključnih reformi te uspostavu vlasti nakon Općih izbora održanih u listopadu 2022. godine.

Dužnosnici su također komentirali potpisivanje dokumenta: „Smjernice, načela i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za razdoblje 2022.-2026. godine.

Predsjednik HDZ-a BiH Čović je izrazio posebnu zahvalnost povjereniku Varhelyiju na predanosti u radu za europsku Bosnu i Hercegovinu, ističući povjerenika kao dokazanog i predanog prijatelja BiH. Istaknuo je kako europska BiH nema alternativu te kako Europska unija ostaje najvažniji vanjsko-politički prioritet sada i u budućnosti.