Dr: Pašalić “Nemojte me uvlačiti u “nikakve” igre jer neigram!

0
241

“Dao sam obećanje, kako ću učiniti sve što mogu da ova industrija u kojoj i oko koje radi preko 50.000 radnika, postane od strateške važnosti za RH”, napisao je Pašalić.

Ivić Pašalić izabran je u četvrtak za predsjednika Udruženja drvno-prerađivačke industrije Hrvatske gospodarske komore (HGK), za razdoblje od 2016. do 2020. godine te se u petak oglasio na Facebooku i još jednom zahvalio kolegama na danom povjerenju.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

”Želim zahvaliti kolegama iz drvno-prerađivačke industrije što su mi ukazali povjerenje i dali mandat za vođenje našeg strukovnog udruženja pri HGK. Dao sam obećanje, kako ću učiniti sve što mogu da ova industrija u kojoj i oko koje radi preko 50.000 radnika, postane od strateške važnosti za RH.

Mi imamo čvrste argumente, koji potkrepljuju ovu ozbiljnu razvojnu šansu, gdje šuma i na šumi bazirane industrije mogu i trebaju imati stratešku gospodarsku, socijalnu i demografsku ulogu. U mjesec dana proizvest ćemo cjelovitu strategiju sa vrlo konkretnim prijedlozima, te je potom predstaviti donositeljima političkih odluka.

Razgovarat ćemo sa vladajućim, ali i sa oporbenim strankama, kako bi tu strategiju pretočili u zakonska rješenja koja će u Saboru biti prihvaćena konsenzusom. Kako je ovo moj fokus interesa, moja odgovornost prema kolegama koji su me birali, molim sve da me ne uključuju u svoje unutarstranačke ili unutarvladine „dvorske igre“. Mene i uvjeravam Vas nikoga drugoga koji svoj kruh zarađuje u industriji jednostavno takve igre ne zanimaju. Ono što svi očekujemo i tražimo jest da radite svoj posao. Donosite nam rješenja, a ne probleme”, napisao je Pašalić.

  bpz.ba