Dragan Lukač:Ovo su teška vremena”

0
272
Published On: Fri, Apr 22nd, 2016

LUKAČ ŠOKIRAO IZJAVOM: “Nadam se da neću završiti kao Jozo Leutar”!

Direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač izjavio je danas kako se nada da neće “završiti kao Jozo Leutar”, prenosi agencija FENA.

Ovu izjavu Lukač je dao na pres-konferenciji o kriminalnoj organizaciji, koju Lukač locira „jugozapadno“, a koja nastoji, kako kaže, onemogućiti djelovanje Federalne uprave policije, jer se bavi krivičnim djelima organiziranog kriminala, unutar toga i djelima vezanim za korupciju i zloupotrebu opojnih droga.

Mada on nije dobio konkretne prijetnje, kaže da su ti ljudi posebno ofanzivni prema Federalnoj upravi policije i direktoru.

– Pokušavaju, imaju konkretne zahtjeve za uklanjanje direktora, bilo slanjem u penziju ili na groblje. Vrlo su drski, sa svim elementima mafijaškog djelovanja – kazao je Lukač.

Po njegovim riječima, posebno opasan je njihov cilj – da na visokopozicioniranom mjestu u policiji bude neko koga mogu kontrolirati.

Na novinarska pitanja da li Lukač zaista smatra da na njega može biti izvršen atentat i da li je to prijavio, odgovorio je: “Ne bi me iznenadilo. Način na koji djeluju ti krugovi vrlo je ozbiljan, od njih se može sve očekivati. A što se tiče prijavljivanja, kome da prijavim, samom sebi? “.

Govoreći o sigurnosnim prijetnjama i izazovima u FBiH Lukač je rekao i da policija radi na slučaju pljačke novčane pošiljke Unicredit banke iz oktobra 2010. godine, koju naziva “pljačkom stoljeća”.