E moj narode, nikad za te pravde!

0
438

E moj narode, kako može biti, da o slobodi možemo samo sanjati. Previše , nam zla rade i državu hoće, da nam unazade. Ne može to tako, prelilo se strpljenje svako. Dosta nam je više B.a.b.a i četničkih kokarda. I dok hrvatsko srce za nju uvijek bije slučajnom državom oni je nazivaju. Ne može to tako

I dok su nas sramotili po svijetu i štitili udbaša Perkovića, sankcije su opet išle na teret naroda. Nitko nije smijenjen i nikada za tu tugu hrvatskog čovjeka nitko nije odgovarao. Danas, samo par godina nakon toga, ti isti traže smjenu ministra Crnoje. Postavljaju rok od 24 sata. Misle da su i dalje komesari komunistički na vlasti i da mogu izdavati naloge. „Da još ima Hrvata koji nose zmiju u njedrima“, javno u svijetu govorio je predsjednik Josipović. Bila je to simbolika da je Hrvat ustaša i to od strane samog predsjednika države. Taj najveći govor mržnje ostao je nesankcioniran. To je najveći govor mržnje, spram naroda, kojega zastupaš u domovini i svijetu i umjesto da promičeš vrijednosti i tekovine svoje države koja se još uvijek bori za opstojnost ti je nazivaš zmijskim leglom. Nikada vam narod za to nije sudio, a trebao je. Ali, i ako vam nije sudio, zapisao je u svoje srce jednako kao i nezakonito suđenje našem bl. Alojziju Stepincu kao i svim našim svećenicima koje ste ubli a sve u ime naroda. Sve ste radili u ime naroda i narod vam mora suditi.

Hrvatska slučajna država, nastala na građanskom ratu negacija je njenog postojanja. Zar to nije govor zla i govor mržnje. Nitko nije postavio uvjet za smjenom u „roku 24 sata“ a trebao je. Tužni hrvatski narod u svome strahu i dalje šuti. Boli ga ta nepravda, ali šuti i gleda one koji su bili agresori na njegovu domovinu a koji sada sjede u Saboru i na važnim državnim funkcijama i kroje neku novu državu. O moj Bože, bez tebe se ne može sve ovo zlo zaustaviti. I bilo je tako. Opet molitve, krunice, bdjenja i sve za našu domovinu, kao i one ne tako davne 1991 godine. Bog čuje svoj narod u poniznosti i ljubavi i opet mu daje priliku da obrani svoju domovinu.

Tu smo iznova da popravimo porušeno, izgradimo iznova i jačamo plamen domoljubne ljubavi. Ljubavi prema svemu što je hrvatsko. Ljubavi vječne spram naše domovine. Jadan je čovjek koji ne stavi Boga na prvo mjesto a onda svoju obitelj i svoju domovinu. Ako taj raspored poremeti i ako mu druge vrijednosti budu prioritetnije, onda sve gubi svoj vječni smisao. Svaki čovjek koji ima Boga, svoju obitelj i svoju domovinu, uz sve križeve koje može imati, on je sretan čovjek. Jer, Križ je znak da smo njegovi, da nas po križu oblikuje u bolje ljude, da nas vraća na prave putove, da nas vodi u vječni život. I zato budimo u toj domovinskoj ljubavi jedinstveni.

Ne smijemo dopustiti da nam rokove i ucjene postavljaju oni koji su sve zlo činili za vrijeme svoga mandata. Malo tko opravdava ministra Crnoju zbog onih malih ljudskih spretnosti kako se to kaže „traženja rupa u zakonu“, jer je i sam upao u tu rupu koja se društveno sve ove godine gradila. To je bilo utkano u društvenu vrijednost koja mora nestati, jer je to negacija ljubavi spram domovine. Ali zbog tih sitnih propusta, ne smijemo dozvoliti da mu sudi Milanović prije nego što osudi svoje, koji su radili milijunske štete našoj domovini. Kad očisti sve u svome partijskome leglu može postavljati uvjete. Crnoji je sve ovo bila životna škola u kojoj je dobio životnu lekciju a šteta koju je počinio, zaista je zanemarujuća i nju neka nadoknadi. Cijena za sve to bila mu je prevelika.

Mi građani postavljamo pitanje i tražimo odgovore od nove Vlade kada će biti sankcioniran govor mržnje prethodne Vlade spram naše domovine, naše predsjednice i govor vrijeđanja naše svetinje, naše Majke Marije sa kojom se u obliku performansa izrugivali oni koje su u Vladi i oni koje su oni imenovali u 90% katoličkoj zemlji. Za našu bol i naše suze treba netko odgovarati. Kako smo se osjećali kad je Branko Detelj, kolumnista lijevih napisao „Pisma iz Hrvatistana (mislio je iz Afganistana kako naziva našu Hrvatsku): Sretan vam neradni Dan antifašističke borbe, lijeni filofašisti. Koliko je bilo izrečenih i napisanih riječi mržnje od Milanovićevih sljedbenika da bi mogli donijeti mjere, da se ugasi stranka, jer počiva na govoru mržnje. Zar nije govor mržnje kad se etiketira predsjednicu da se druži s polusvijetom? To se mora sankcionirati kao i uskratiti Mesiću ured koji hrvatske građane košta 3 miliona kuna (i puno više) na godinu a on kaže da je to sitnica. Njemu sitnica a našoj hrvatskoj sirotinji veliko bogatstvo. Kako li su samo ponižavali naše branitelje i iznosili njihove mirovine koje su simbolika za ono što su sve činili za našu domovinu. On je potrošio milijune i milijune hrvatskog novca a sve, da bi nas po svijetu vrijeđao. On je uživao a naš predsjednik Tuđman stvarao i vodio teške bitke za samostalnost naše domovine. Kako je to tužno. Bog će jednoga dana izravnati svu tu nepravdu i svima dati prema zaslugama pa tako i našem prvom predsjedniku Tuđmanu. Mi Hrvati u domovini i diljem svijeta vječno smo mu na tome zahvalni.

Tražimo odgovornost za vrijeđanje hrvatskoga naroda koji je mirno prosvjedovao zbog nepravedne i pristrane odluke nazvao filofaštima. Kako nije svoje plaćene udrugaše zvao filofašistima a mogao je, jer oni kreću protiv Boga, čovjeka i svoje domovine. Oni koji su jučer prosvjedovali imali su veliki razlog za to. Naravno da je video u kojem pravoslavni svećenici pjevaju četničke pjesme sumrak sigurnosti i ako se na to upozori nije to govor mržnje nego govor istine. Neka se sjete što su učinili našem Šimiću zbog rečenice „za dom spremni“? Hrvatski narod će zauvijek biti spreman za svoj dom, svoju domovinu i u tome nema govora mržnje, nego govora ljubavi, spram svoje domovine, a oni nam to godinama zabranjuju. Neka se sjete demonstracija u vrijeme naše mlade domovine Hrvatske, u vrijeme dok je naš predsjednik Tuđman vodio bitku za opstojnost, oni koji ne vole našu domovinu organizirali su demonstracije za „Radio 101“ koji je slao govor mržnje a kasnije završio svoje emitiranje sa financijskim malverzacijama. To nikada nitko nije istraživao a nažalost ni naši domoljubi. Morali bi to učiniti u znak poštivanja i ljubavi, spram našeg predsjednika Tuđmana, jer je to bio početak govora mržnje spram njega a završio bi za njega, sam Bog zna kako, da nije umro.

Draga moja hrvatska Vlado, ne bavite se sada sitnim propustima ali ih osudite, ne smjenjujte ministra Crnoju jer je dobio lekciju a štetu mora nadoknaditi nego krenite svojim putem reformi i iznalaženju načina za gospodarski rast i ne polemizirajte sa njima. Osnujte odbore i stručna tijela da istraže:

1. DUUDI-16,5 milijardi!! Odmah provesti istragu.
2. Krađa Plana obrane RH: suspendirati i staviti pod istragu SVE koji su imali pristup.
3. Prisluškivanje Predsjednice: smjena i uhićenje jer je to pokušaj državnog udar
4. Slučaj Tihomira Jakovine i nadoknadu štete nanesene tvrtkama

5. Predstečajne nagodbe, kriminal stoljeća

6. Revidirati potrošnju 5 milijardi kredita uzetog za sanaciju zdravstva

7. Revidirati prodaja Croatia osiguranja

8. Revidirati koncesija aerodroma Pleso

7. Otvoriti knjigu u koju građani mogu prijavljivati sve nezakonitosti koje je činjeno u mandatu Milanovićeve Vlade ima svega toga previše.

Previše je bilo nereda i negacije svih vrijednosti u vrijeme njihova rada Vlade. Oni sada žele da se za to ne pokreće pitanje odgovornosti. Oni žele da se sadašnja Vlada bavi prijavom boravka i građevinskim zemljištem. Pustite neka to rješava Sud a ne Milanović i oni koji su iza sebe ostavili državu u bankrotu. To ne smije proći nekažnjeno a oni bi upravo to željeli te se iz tog razloga bave prijavom boravka člana Vlade.

 

Slavica Vučko bpz.ba