“Eliminacija legitimne volje Hrvata najveći motiv za mobilizaciju i strateški nastup svih hrvatskih stranaka”

0
44

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru održane su sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH, a nakon toga i proširenog Središnjeg odbora, prenosi Hrvatski Medijski Servis. 

U priopćenju za javnost HDZ-a BiH poslanom medijima nakon sastanaka stoji da se na zasjedanjima dvaju središnjih tijela stranke razgovaralo o političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i funkcioniranju institucija.

Istaknuto je kako i u ovakvoj situaciji, hrvatski narod je svjestan svih scenarija kojima se želi eliminirati legitimna volja Hrvata kao konstitutivnog naroda i opet nametnuti pojedince kao predstavnike Hrvata u ključna tijela vlasti u BiH. Upravo je, kako dodaju, takav ambijent najveći motiv za mobilizaciju i strateški nastup svih hrvatskih stranaka.

Foto: HDZ BiH

“Hrvatski narodni sabor (HNS) okupio je hrvatsko političko i nacionalno biće te predstavlja temelj hrvatskog nastupa i stretegije prema Općim izborima. HDZ BiH i danas je potvrdio da nastup bude jedinstven, osim na razinama gdje nije ugrožena legitimna volja hrvatskog biračkog tijela. Također, kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva predložiti će HDZ BiH kao najjača snaga unutar HNS-a. Konačnu odluku o svim pitanjima u kontekstu Općih izbora na svim razinama dati će HNS”, navedeno je u priopćenju.

Na Središnjem odboru predstavljena je i usvojena Strategija razvoja kao temeljnog dokumenta politika HDZ-a BiH za razdoblje do 2030. godine.

Foto: HDZ BiH

“Ovaj dokument koji obuhvaća pitanja demografije, gospodarstva, zapošljavanja, tranzicije zelenih i obnovljivih izvora energije i seta drugih ključnih pitanja razvoja jedne države i društva biti će predstavljen u kampanji HDZ-a BiH”, zaključuje se u priopćenju za javnost HDZ-a BiH./HMS/