Evo kada se otvaraju frizerski saloni u HNŽ; mlađi i stariji mogu vani nedjeljom

0
335

Županijski stožer civilne zaštite HNŽ na sjednici održanoj u utorak donio je odluku o stavljanju izvan snage odluke o zabrani rada malih obrta, među kojima je posebno značajno to što će frizerski saloni moći početi raditi 4. svibnja uz poštivanje epidemioloških mjera, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Na današnjoj sjednici Stožera izmijenjena je od 24.04.2020.godine u točkama 1 i 2 , na način da se, uz već dopuštena razdoblja kretanja tijekom tjedna, starijima od 65 godina dopušta kretanje i nedjeljom u vremenu od 08:00 do 13:00, a mlađima od 18 godina i nedjeljom u vremenu od 14:00 do 20:00.

Ova zapovijed stupa na snagu danom donošenja.

Posebno je značajna odluka o stavljanju izvan snage zabrane

“Stavlja se izvan snage ranija zapovijed koja se odnosi na zabranu rada malih obrta/zanatskih radnji (cvjećarnice, urari, postolari, frizerski saloni, kozmetički saloni…), uz obvezno poštivanje preporučenih epidemioloških zaštitnih mjera ( socijalna distanca, maske, rukavice, osnovna higijena…), s tim da frizerski i kozmetički saloni kao i srodne im djelatnosti moraju poštivati i posebne epidemiološke mjere, poput uporabe vizira, jednokratnih pregača i ručnika i sl”, priopćeno je iz Stožera.

Ova zapovijed stupa na snagu 4.5.2020. godine.

Od sljedećeg ponedjeljka dopušteno je i okupljanje 10 osoba na jednom mjestu.

“Stavlja se izvan snage ranija zapovijed koja se odnosi na zabranu okupljanja više od 5 osoba na jednom mjestu, na način da se dopušta okupljanje najviše 10 osoba na jednom mjestu, uz obvezno poštivanje epidemioloških mjera (socijalna distanca, maske, rukavice)”, stoji u odluci Stožera.

Ova zapovijed stupa na snagu 4.5.2020. godine