GLASNOVIĆ: Branitelji neće još dugo trpjeti “paradajz republiku”

0
338

Ni treći tjedan većina u Hrvatskom saboru nije uspjela zadržati kvorum za glasovanje, što se viđalo na kraju mandata nekih vlada, ali ne i u prvih pola godine. I dok Most najavljuje izlazak iz vladajuće koalicije , ukoliko se ne pokrenu reforme, među HDZ-ovim zastupnicima se razmjenjuju optužbe zbog nedolaska na sjednice Sabora, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Željko Glasnović zastupnik Hrvata iz BiH u hrvatskom parlamentu poručio je javnosti, ali i predsjedniku Kluba HDZ-a Ivanu Šukeru da je bio na službenom putu na koji ga je poslao Sabor, vezano za NATO i da ima uredan putni nalog.

-Znam šta je administrativna stega i brojno stanje, a Šuker na raspolaganju ima saborsku službu. Ne treba opravdavati svoj nerad i krivnju prebacivati na nekoga drugoga – neću dopustiti da me netko blati jer ako nisam u Saboru – ne znači da ne radim, kazao je Glasnović za HRT. Zauzima se za uvođenje stege i kvartalnog ocjenjivanja zastupnika.

Glasnović je kazao kako s Tomislavom Karamarkom nikad nije osobno pričao o problematičnim stvarima jer nije preskakao zapovjednu crtu.

Stranci treba ustroj, ne bavim se balkanskim manifestlucima, ne primam saborsku plaću i sve što radim – radim za svoje biračko tijelo, dodao je.

Kaže kako građani Hrvatske žive u paradajz republici u kojoj nema vladavine prava te da su tu da to poprave.

-Nek me poslušaju sada oni koji to ne shvaćaju – branitelji neće dugo trpjeti da se koče strukturne reforme, naglasio je Glasnović.

Prozvao je i SDP, Nenada Stazića i neke druge stranke za koje kaže da su “statisti” koji ništa nisu napravili, a dulje su na vlasti od kraljice Viktorije. Riječ je o moralnim nakazama, dodao je bpz.ba