GRADONAČELNIK MOSTARA Kordić primio zastupnike Europskog parlamenta, Željanu Zovko i Davida McAlistera

0
265

Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić danas se u Gradskoj vijećnici sastao s predsjednikom Odbora za vanjske poslove pri Europskom parlamentu (AFET) Davidom McAllisterom i potpredsjednicom tog Odbora i potpredsjednicom Izaslanstva za odnose s BiH i Kosovom Željanom Zovkom, prenosi Hrvatski Medijski Servis. 

Tom prilikom istaknuto je obostrano zadovoljstvo odlukom da se Bosni i Hercegovini dodijeli status kandidata za članstvo u Europskoj uniji.

Gradonačelnik Kordić upoznao je predstavnike Europskog parlamenta s načinom funkcioniranja vlasti u Mostaru u kojemu su u vlasti ravnopravno zastupljeni svi konstitutivni narodi.

Zaključeno je kako međusobno uvažavanje i dobri politički odnosi mogu omogućiti gospodarski razvoj Bosne i Hercegovine i dodatno približiti zemlju europskim integracijama.

U pratnji gradonačelnika Kordića predstavnici Europskog parlamenta posjetili su Stari most i staru gradsku jezgru, prvi bosanskohercegovački spomenik na UNESCO-ovom popisu, priopćeno je iz Gradske uprave Grada Mostara./HMS/