GRLIĆ RADMAN ZA TVHB: Nitko u Zagrebu neće primiti Komšića, Pompeu smo uručili dokument o položaju Hrvata u BiH

0
272
Zagreb, 140819. MVP, Zrinjevac. Japanski ministar vanjskih poslova Taro Kono u posjetu Hrvatskoj. Sastao se s hrvatskim kolegom Gordanom Grlic Radmanom. Na fotografiji: Gordan Grlic Radman. Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Šef diplomacije Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman bio je gost emisije RTV Herceg-Bosne ‘S povodom’, a glavna tema je bila 25. godišnjica Daytonskog sporazuma. Ali to nije bila jedina tema o kojoj je kolega Tihomir Šutalo razgovarao sa svojim gostom.

Na pitanje je li itko u Zagrebu spreman primiti Željka Komšića u službenu posjetu, Grlić-Radman je rekao kako Komšić nije predstavnik hrvatskog naroda u BIH, te kako je njegova dužnost hrvatskog člana Predsjedništva BiH papirna iluzija, te kako nitko nije spreman i neće Komšića primiti u službenu posjetu.

Također, hrvatski šef diplomacije je dodao kako je na sastanku s američkim šefom diplomacije Mikeom Pompeom razgovarao o položaju Hrvata u BiH, te je čak Pompeo dobio dokument u kojem je opisana pozicija Hrvata u BiH, te činjenica da su već odavno prekršena načela Daytonskog sporazuma.

Pogledajte emisiju.