HNS BiH: Bošnjačke stranke odbijaju dogovor i retorikom vode u dublje podjele

0
66

Osuđujemo izazivanje huškačke retorike i međunacionalne netrpeljivosti bošnjačkih stranaka te pozivamo na zajedničko postizanje konačnog političkog rješenja za dobrobit svih građana naše zajedničke domovine Bosne i Hercegovine, stoji u priopćenju za javnost Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine koje prenosi Hrvatski Medijski Servis.

u HNS-u navode da svakodnevno u javnosti svjedočimo radikalnim predizbornim porukama bošnjačkih stranaka koje se zasnivaju na izazivanju straha i izazivanju međunacionalne netrpeljivosti. Retorika nemira i konfrontacije stavljena je, kako dodaju, u srž kampanje koju vode bošnjački politički akteri.

-Uporno odbijaju politički konsenzus o stabilnosti i radu institucija unatoč apelima hrvatskih političkih predstavnika, ali i predstavnika međunarodne zajednice. Takav način komunikacije u javnosti je štetan i bespotreban u uvjetima kada se Bosna i Hercegovina nalazi u dubokoj političkoj krizi gdje ne postoje pretpostavke za žurno formiranje vlasti odmah nakon održanih izbora u listopadu, priopćeno je iz HNS.-a BiH./HMS/